Tibeti Terrier kennel "of Kari Tibetian Shine" - Srbija

A Tibeti Terrier egy állom kutya. Érzelmes, imádja az embereket és játékos. A hosszú szőrzetével nagyon attraktív. A Tibeti Terrierek olyanok mint a gyerekek, soha sem nőnek fel. Hatalmas nagy szívük van. Kennelünkben kiváló minőség található.

kefeSzőr ápolásakefe

A Tibeti Terrier Szőrzete úgynevezett kettős szőrzet, amely egy dús puha alyszőrből és egy hosszabb durvább , egyenes szálú fedőszőrből áll. Az aljszőrzet rövid, sűrű, puha és gyapjas. A fedőszőrzet hosszú, kemény, síma. A szőrzet 3 éves korukig formálódhat.Szőr minősége  a génektől függ. A helyes ápolás segit abban, hogy a bundájuk szép és egészséges legyen.

Napi teendők -  Naponta ajánlatos átkefélni a szőrt. Nem szabad megengedni hogy becsomósodjon. Összecsomósodás esetén gazdik a kutyakozmetikushoz fordulnak, persze ők sem varázslók,némely esetben a csomókat ki kell nyírni illetve lenyírni az állatot. Az első életév a legnehezebb. A babaszőr nagyon gubancolódik.Ha a kiskutyát már kicsi korában hozzá szoktatjuk a fésüléshez, a későbbiekben nem lesz gond. Soha ne erővel szedjük ki a csomókat, a kutyusnak az fájhat és a szőr is eltöredezik. A csomókat az ujjunkal lazítsuk szét és csak azután óvatossan fésüljük tincsenként. Fésüléskor rápermetezhetünk hígított kondicionálót vagy kifésülésre való sprayt. Ha a szőr nagyon száraz, töredezni fog.

Kefék-fésűk -  jól kiválasztott fésű megkönnyíti a kutya és a gazdi dolgát.

 fesu kefek

Szőrápolás, fürdetés, nyirás és vedlés

Tibeti terriert legalább heti 2-3 alkalommal kell kifésülni, kiszedni az elhalt aljszőrt, hogy elkerüljük a szőr csomósodását. Soha ne fésüljük  fürdetés után vizesen az állat bundáját, vagy ha az esőben elázott. Egy-két havonta ajánlatos megfürdetni , hogy a szőre tiszta és ápolt legyen. Használjunk kutya sampont vagy baba sampont.

Amikor Tibeti Terriert fürdetünk, előtte mindig fésüljük ki, majd kezdődhet a fürdetés. Jól eláztatjuk vízzel a bundát, besamponozzuk (gyengéd mozdulatokat végzünk, mintha massziroznánk a kutyát), jól kimossuk a habtól a szőrzetet, és végül leöntjük felhígított kondicionálóval (ne öblítsük ki a kondicionálót). Törölközőbe becsavarjuk a kutyust hogy felszívja a nagyja vizet a bundából. Soha ne szárítsuk kifésületlenül . Amikor félig megszáradt, akkor kezdhetjük a fésülést óvatosan.

A mancsok talppárnái közül ki kell nyirni a szőrt, ugyan úgy a fülszőrt is. Körmöket időnként rövidíteni kell. A bűzmirigyek ürítése időnként  fürdetéskor történik. 

Tibeti Terrier nagyon keveset vedlik. Hosszú és sűrű bundája miatt rendszeres ápolást igényel.

A fésülés és a fürdetés az ápolás része, amire minél fiatalabb korában rá kell szoktatni a kutyust.

 

            

  http://groomstuff.hu

 

Köröm vágás 

 

 

 

Köröm vágó

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 18
Heti: 117
Havi: 404
Össz.: 20 823

Látogatottság növelés
Oldal: Szőr ápolása
Tibeti Terrier kennel "of Kari Tibetian Shine" - Srbija - © 2008 - 2019 - tibetanterrier.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: terrierek betegségei - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »