Tibeti Terrier kennel "of Kari Tibetian Shine" - Srbija

A Tibeti Terrier egy állom kutya. Érzelmes, imádja az embereket és játékos. A hosszú szőrzetével nagyon attraktív. A Tibeti Terrierek olyanok mint a gyerekek, soha sem nőnek fel. Hatalmas nagy szívük van. Kennelünkben kiváló minőség található.

 English   Hungary   Serbian

 

 

Agility

 

      Boo - Norbu Boo - Norbu

 

Az agility olyan ügyességi kutya- és gazdisport, amelyre a tibeti terrierek különösen alkalmasak. Az agility a lovas díjugratás mintájája jött létre, egy ugróakadályokból (illetve különböző egyéb ügyességi akadályokból) felállított pályán kell meghatározott sorrendben végigmennie a kutya-gazdi párosnak. Mivel a tibetkék nagyon szeretnek ugrani, mászni, és nem félnek a magasságtól, valamint gyorsan tanulnak és szeretnek "teljesíteni", örömet szerezni a gazdinak, ez igazán ideális időtöltés mindkettőjüknek. Nem kell feltétlenül versenyre menni ahhoz, hogy az agility edzés szuper közös hobbi legyen!
 
Mik az előnyei? 
  • A gazdinak és a kutyának teljes összhangban kell együtt dolgoznia, így ez a sport rendkívüli módon növeli a kötődést. A tibetkét nevelni, fegyelmezni csak akkor lehet, ha megfelelően kötődik a gazdihoz, így az agilityző kutyánkkal sokkal könnyebb bánni a pályán kívül is. A közös örömteli időtöltés fantasztikus kapcsolatot eredményez!
  • A tibetkék okosak, így ha a fejüket nem "használjuk" eleget, ő fogja használni, mindenféle csínytevésekre. A folyamatos koncentrálás, figyelem, tanulás rendkívüli módon lefárasztja őket fejben, így kiegyensúlyozottabban telnek a napok.
  • Fizikailag nagyon aktívan lemozgatja őket, nincs is jobb, mint elnyúlni egy jó kis edzés után!
  • Az agility egyszerre követel a kutyától önálló munkát, és folyamatos odafigyelést az őt irányító gazdira. Mivel a tibetkék elég önfejűek és hajlamosak a saját fejük után menni, az agility ideális elegye annak, hogy önállóan kelljen feladatot megoldaniuk, de közben állandóan fél szemmel a gazdát, annak jeleit és vezényszavait kell lesniük. Így megtanulnak egyszerre önállóak lenni és mégis ezt kontroll alatt tartani.
  • Végül de nem utolsósorban a gazdi is remek állóképességre tehet szert, kortól, nemtől és fizikai állapottól majdhogynem függetlenül.

 

 

        Boo - Norbu   Boo - Norbu 

        Boo - Norbu    Boo - Norbu

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 18
Heti: 111
Havi: 398
Össz.: 20 817

Látogatottság növelés
Oldal: Agility
Tibeti Terrier kennel "of Kari Tibetian Shine" - Srbija - © 2008 - 2019 - tibetanterrier.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: terrierek betegségei - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »